Home»Farmacia verde»Urechelnita (Sempervivum tectorum) – Proprietati medicinale

Urechelnita (Sempervivum tectorum) – Proprietati medicinale

Urechelnita planta medicinala de vanzare

Proprietățile medicinale și întreținerea plantei urechelnița

Sempervivum tectorum sau urechelniţa este o plantă medicinală deosebit de apreciată, fiind utilizată pentru diverse afecțiuni, de la tratarea celor mai simple probleme de sănătate sau afecțiuni ale pielii, până la tratarea cancerului de col uterin.

Îți recomandăm să comanzi online urechelnița la ghiveci, pentru a-ți putea prepara în cel mai scurt timp tratamentul de care ai nevoie.

Împotriva arsurilor de soare sau a altor arsuri accidentale se aplică local frunzele tocate.

Frunzele pot fi aplicate local și împotriva negilor sau a bătăturilor. Tratarea pistruilor sau a altor răni se face prin tamponarea zilnică cu suc de urechelniță.

Urechelniţa se poate consuma şi sub formă de ceai (decoct) sau suc împotriva afecțiunilor intestinale.

Ingredientele necesare pentru prepararea ceaiului de urechelniţă sunt:

Frunzele tocate se pun într-un vas şi se toarnă apa peste ele. Se lasă timp de 2 ore apoi se strecoară. Se bea un sfert de cană înainte de mese.

Acest ceai este un remediu natural foarte bun împotriva diareei, durerilor menstruale şi durerilor de urechi.

Urechelniţa poate fi folosită şi pentru tratarea hemoroizilor în mod natural cu ajutorul următoarei reţete:

- 300 grame frunze zdrobite de urechelniţă;

- 750 grame miere;

- 1 lămâie.

Se pune lămâia decojită în apă şi se adaugă o linguriţă bicarbonat de sodiu. Se lasă să stea timp de o oră apoi se macină lămâia împreună cu frunzele de urechelniţă şi se strecoară printr-un tifon. În sucul obţinut se adaugă mierea şi se amestecă. Păstraţi amestecul la rece. Administrați câte o linguriţă dimineaţa înainte de masă timp de o lună şi jumătate.

Împotriva cancerului de piele sau a cancerul de col uterin se fierb 250 ml apă împreună cu 3 linguriţe de frunze de urechelniţă, se strecoară şi se fac spălături.

Urechelniţa ajută şi la tratarea chisturilor şi fibroamelor. Ai nevoie doar de 300 de grame frunze de urechelniţă şi 500 de grame miere de albine. Se toacă frunzele de urechelniţă, se adaugă peste ele mierea şi se lasă la omogenizat 2-3 zile. Se consumă înainte de micul dejun, pe stomacul gol. În același timp, acest amestec poate fi întrebuințat și ca un puternic detoxifiant al organismului.

Ai posibilitatea de a cumpăra planta urechelniță online cu livrare la domiciliu oriunde în România de pe www.flowertime.ro. Planta Sempervivum tectorum este deja la dimensiunea la care o poți folosi în prepararea tratamentului pe care îl dorești.

Sempervivum tectorum este o plantă ideală pentru locurile nisipoase sau stâncăriile din grădina ta. Este foarte simpu de cultivat și se înmulțește repede, astfel încât o vei putea crește cu ușurință în grădina ta și te vei putea bucura de beneficiile ei și după recoltarea rozetelor mai mari.

urechelnita