Home»Plante de interior»Sfaturi pentru a avea cel mai frumos brad împodobit

Sfaturi pentru a avea cel mai frumos brad împodobit

brd

Pe toată perioada Sărbătorilor de iarnă, bradul împodobit este în centrul atenției. Din acest motiv, este important să acordăm atenție câtorva detalii pentru a-l pune în valoare și a avea un brad împodobit de poveste!

Recunoașterea și alegerea speciei de conifer pentru împodobit ridică probleme adesea în rândul oamenilor. În comerț, există trei specii principale: brad, molid și pin. Acestea sunt cel mai des vândute, însă pentru spații reduse se poate împodobi și ienupărul comun. Dacă aveți alergie la rășinoase, molidul este ceea ce aveți nevoie pentru împodobit.

Alegerea locației potrivite este un facor important care influențează micile modificări care ar putea surveni în casa dumneavoastră. Bradul împodbit este recomandat a se așeza într-un loc ferit de trecerile directe din jurul lui sau de locul de joacă al copiilor.  Dacă este cazul, puteți să efectuați câteva modificări ale mobilierului. De asemenea, trebuie să țineți cont la amplasarea bradului cât mai aproape de o priză, pentru a evita aglomerarea încăperii cu prelungitoare.

Alegerea mărimii bradului trebuie să fie corelată cu spațiul pe care îl va ocupa acesta. Măsurați spațiul disponibil, lățimea adâncimea și înălțimea până la tavan și nu uitați să țineți cont și de suportul care va influența înălțimea bradului. În cazul unui brad prea înalt, îndepărtați întotdeauna ramurile de la bază, pentru a-i menține întotdeauna forma specifică.

Alegerea instalației luminoase este recomandat a se face în concordanță cu dimensiunile bradulul. Specialiștii recomandă o distanță de 6 cm între buclele instalației. Pentru o poziționare corectă, începeți de sus în jos, în jurul fiecărei ramuri majore.

Alegerea cromaticii sau a unei teme este o parte esențială ce pune în vaoare spiritul tău artistic. După cum probabil ați observat roșul și auriul se potrivește întotdeauna cu culoarea verde a bradului. Pentru un look de iarnă puteți opta spre culori cum este albul, bleu, purpuriu sau argintiu. Ghirlandele din mărgele sau panglică vor oferi textură bradului tău. Începe așezarea lor de sus în jos, înainte de a pune restul globurilor.