Home»Doctorul de plante»Plantele îmbunătățesc productivitatea și concentrarea la locul de muncă

Plantele îmbunătățesc productivitatea și concentrarea la locul de muncă

raumgestaltung-ideen-büro-kreative-gestaltung-pflanzen

Poluarea aerului, o problemă de mediu, se regăsește printre provocările majore cu care se confruntă societatea modernă. La toate nivelurile de dezvoltare economică, poluarea este considerată una dintre problemele de mediu cele mai grave, vorbind atât de mediul exterior, cât și de mediul interior, în spații închise, locuințe sau birouri.

În ultimele decenii, mediul de lucru s-a schimbat treptat de la fabrici la birouri, ca urmare a tranziției la nivel mondial de la producție la servicii. Prin urmare, numărul persoanelor care lucrează în clădiri de birouri a crescut și astfel, devine necesară creșterea înțelegerii potențialelor riscuri pentru sănătate legate de mediile închise.

Plantele s-au dovedit a fi o metodă economică și versatilă de gestionare a riscurilor în creștere de la nivelul sănătății și productivității angajatului. Încorporarea naturii în design-ul interior poate juca un rol important în crearea unui mediu care nu doar că servește scopului de bază vizat, ci promovează sănătatea fizică și mentală a angajaților.

Au fost realizate studii care urmăresc producivitatea la locul de muncă în prezența plantelor. Cercetătorul Chris Knight de la Universitatea Exeter din Marea Britanie, împreună cu colegii săi psihologi, au studiat problema timp de 10 ani și au concluzionat că angajații prezintă o productivitate cu 15% mai mare atunci când în birourile simple, monocromatice, sunt amplasate câteva plante de apartament. Un birou verde părea să ofere un impuls angajaților, nivelurilor de concentrare și calității aerului, toate arătând o creștere după introducerea plantelor în birou. Mai mult, un birou verde” poate ajuta, de asemenea, la luarea deciziilor pe termen lung. Un experiment olandez a examinat impactul pe care îl au plantele asupra capacității angajaților de a se simți satisfăcuți la locul de muncă. Performanța celor care lucrează în birouri “verzi” crește, în medie, dublu față de cei care lucrează în birouri convenționale.

Folosirea plantelor de interior în design este în continuă creștere. Principalele plante folosite în amenajările birourilor sunt:

- diferite specii de Dracaena și Yucca datorită rezistenței pe care acestea o prezintă la aerul condiționat: Dracaena marginata, Dracaena fragrans, Dracaena reflexa, Yucca elephantipes sau Yucca elephantipes var. Jewel.

blog 1

- Sansevieria trifasciata, Sansevieria cylindrica și diverse specii de cactuși ce au capacitatea de a reduce radiațiile emise de aparatele electrice la care angajații își desfășoară activitatea.

blog 2

- Anthurium (Floarea Flamingo), Spathiphyllum (Crinul păcii) și Chrysalidocarpus luescens (palmierul Areca) influențează în mod pozitiv calitatea aerului, având capacitatea de a absorbi substanțele toxice.

blog3