Home»Plante de interior»Plante care aduc noroc de Anul Nou

Plante care aduc noroc de Anul Nou

Noaptea dintre ani este un moment pe care toți îl așteptăm cu nerăbdare. Pe lângă pregătirile obișnuite precum masa de Revelion sau îmbrăcămintea, există și câteva plante pe care dacă le ai în casa ta, vor aduce noroc, iubire și prosperitate pentru Noul An.

Iată care sunt plantele pe care trebuie să le ai în casă la trecerea dintre ani:

Orhideele: mențin fertilitatea iar pentru persoanele de afaceri, orhideele sunt aducătoare de noroc și belșug.

Mandarinul: în tradiția chinezească, mandarinul este asociat cu aurul, acesta aducând bogăție și prosperitate.

 

 

 

Crăciunița este planta simbol al Sărbătorilor de iarnă, culoarea roșie a frunzelor fiind cea care aduce noroc la trecerea dintre ani.

Selaginella este planta care se ocupă de menținerea păcii și a liniștii în familie. Ea îți transmite o stare de relaxare și încredere.

Bambusul norocos este cea mai bine-cunoscută plantă aducătoare de noroc, precum îi sugerează și numele. Acesta este responsabil de atragerea sănătății, a bogăției, fericirii și dragostei.

Arborele banilor sau Pachira aquatica este o plantă care în cultura chineză este oferită în mod tradițional de Anul Nou. Se spune că produce un flux pozitiv de energie care aduce noroc.

Trandafirii atrag iubirea, norocul și în plus se crede că au putere de vindecare și protecție. În funcție de culoare florilor, aceștia atrag energii specifice. Trandafirii albi sunt purificatori și vindecători, iar cei albi cu roșu simbolizează devotamentul și pasiunea. Trandafirii roz atrag dragostea și distracția, iar cei roșii o dragoste adevărată, profundă.