Home»Farmacia verde»Goji – fructul miraculos din grădina ta

Goji – fructul miraculos din grădina ta

Goji proprietati

Goji – Proprietăți | Îngrijire | Beneficii | Dietă

Goji este un arbust originar din Himalaya ce poate atinge o înălţime cuprinsă între 1.5 şi 2 metri. Acest arbust a devenit foarte cunoscut datorită multiplelor beneficii pe care le au fructele asupra organismului.

Cultivarea arbustului goji în propria grădină aduce numeroase beneficii, deoarece fructele asigură o sursă importantă de proteine şi vitamine.

Fructele de goji au fost folosite în medicina tradiţională chinezească de peste 2000 de ani fiind utilizate pentru tratarea diferitelor boli precum diabetul, hipertensiunea, febra, tuberculoza, insomnia, probleme oculare, bolile de inimă sau erupţiile cutanate. Ele pot fi consumate în salate, supe sau sub formă de băuturi. Consumate în stare proaspătă sunt mult mai sănătoase, deoarece îşi menţin proprietățile.

Cum se prepară ceaiul de goji:

Ceaiul de goji întăreşte sistemul imunitar, protejează rinichii şi ficatul, reglează circulaţia sângelui şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. De asemenea ceaiul de goji poate fi utilizat în reţetele pentru slăbit deoarece accelerează arderea grăsimilor din organism.

În 300 ml apă fiartă adăugaţi 30 de fructe goji apoi lăsaţi aproximativ 10 minute la infuzat. Nu este nevoie să îndulciţi ceaiul deoarece fructele îi oferă un gust dulce. Mai puteţi adăuga coji rase de portocală sau zeamă de lămâie.

Îngrijire goji:

Tipul de sol: Goji se adaptează uşor la orice tip de sol, dar preferă un sol bine drenat, bogat în substanţe organice şi cu un pH cuprins între 7 şi 8. Dacă administraţi îngrăşăminte organice precum gunoiul de grajd, nu va mai fi nevoie să administraţi îngrăşăminte chimice.

Necesar apă: Goji are nevoie de udare zilnică pe perioada de secetă. Dacă plantaţi goji în ghiveci, lăsaţi solul să se usuce deoarece excesul de apă va duce la putrezirea ei.

Necesar lumină: Asiguraţi-vă că arbustul goji se bucură de soare, cel puţin 8 ore pe zi.

Plantare goji: Goji se poate planta în orice perioadă a anului, dacă este achiziționat în ghiveci cu rădăcina formată și dezvoltată. Poți cumpăra planta goji de aici.

Boli şi dăunători: Goji este foarte rezistent la boli şi rareori este deranjat de insecte.

Dacă dorești să te bucuri de acest arbust miraculos în grădina ta, îl găsești la Flower Time, și plasând o comandă goji online, va fi livrat la domiciliul tău în cel mai scurt timp!